Ring oss: 08-82 22 22
Är El-cigaretter ett praktiskt val?

Är El-cigaretter ett praktiskt val?

El-cigarett eller vanlig cigg?

Om du jämför ur ett hälsoperspektiv så finns det bara fördelar med att byta till en el-cigg. El-cigaretten är ett bra alternativ om man vill sluta att röka men den är ett lika bra komplement till den som röker. Med en el-cigg kan du röka i bilen, i hemmet eller nästan var som helst. Du slipper även den tjära och andra skadliga ämnen som finns i den vanliga cigaretten vilket ju är den största fördelen. Ett bloss från en el-cigarett är mycket lik den från en vanlig cigg men den är lite godare/mildare för dig och din omgivning.

El-cigarett är ett praktiskt val

Om du har varit rökare en tid eller kanske vill trappa ner på rökningen så är ett bra alternativ att prova på en el-cigarett. En el-cigarett klassas inte som en tobaksprodukt ännu i Sverige och därför kan du använda den nästan var du vill. Du kan röka i bilen eller i soffan framför tv:n. Faktum är att du faktiskt inte ”röker” en el-cigarett. Det som du drar in i lungorna är ånga som kommer från vätskan som finns i el-cigaretten.

Det du blåser ut är alltså ånga som försvinner av sig självt efter ett par sekunder. El-cigaretten består av ett batteri, en vätskebehållare som du fyller med den smak du gillar (e-juice) samt en förångare som skapar värme. Vätskan som bildar ångan innehåller inga kända skadliga ämnen och allt är för tillfället godkänt av livsmedelsverket.

Vätskan – E-juice / E-liquid

Vätskan som förångas är gjord av aromämnen och propylenglykol och eller glycerin. Båda är vanliga livsmedelstillsatser. Propylenglykol används även i andra sammanhang. Det är exempelvis det som skapar röken på teatrar och andra scener.

El-cigarett och din hälsa

Om man byter ut flera eller samtliga av de dagliga cigaretterna mot el-cigaretter så kommen en skillnad snabbt att märkas. Utöver att det är roligt att röka en elcigarett så slipper du också alla skadliga ämnen som finns i en vanlig tobaks cigarett.

Du kommer bli piggare och märker att andningen går lättare. Det smakar också mycket bättre i munnen och du slipper biverkningar som rökluktande kläder, gula tänder och fingrar.

Efter ett par veckor kommer de små flimmerhåren som dött av tobaksröken att växa tillbaka i hals och lungor. Detta kan kittlas lite och skapa en tillfällig hosta. Detta är läkeprocessen som pågår och går över på ett par dagar!

CIgoteket.se är en av marknadens ledande leverantör inom el cigaretter, hitta alla våra produkter samt kontaktuppgifter på www.cigoteket.se.
Har du frågor gällande våra produkter eller service? tveka inte att höra av dig direkt till oss på 08-82 22 22 eller via e-post: support@cigoteket.se

Related Posts

Leave a Reply