Är du rökare? Då borde du verkligen läsa den här texten och sätta dig in i varför du borde gå över till att röka e-cigaretter i stället för vanliga cigaretter med tobak i. Fördelarna är många och går inte att bortse från. I likhet med detta så är nackdelarna få och svåra att bevisa. Alla som röker borde därför gå över till e-cigaretter – både för sin egen och alla andras skull. Det är helt enkelt inte ens i närheten av så farligt som det är att röka tobakscigaretter.

Röken innehåller inte skadliga ämnen

E-cigaretter är, precis som vanliga cigaretter, en rulle som man som användare sätter igång för att kunna dra i sig rök eller ånga. Ångan eller röken innehåller ämnen som ger en effekt som både kan lugna och ge energi. Skillnaderna är dock att i e-cigaretterna så är den enda aktiva substansen nikotin. I en tobakscigarett finns det över 4 000 ämnen som frigörs när den röks, inklusive nikotinet.

Många tror, felaktigt tyvärr, att nikotinet är det som är farligt med att röka. Så är dock inte fallet. Nikotin kan så klart inte sägas vara bra för oss människor, det är beroendeframkallande, men samtidigt försvinner nikotinet relativt fort ur kroppen efter att det har intagits. Det som däremot är det riktigt farliga är att inandas röken från cigaretterna, röken innehåller nämligen hundratals giftiga ämnen, och dessa tas upp och stannar i kroppen vid inhalering.

Till skillnad mot vanliga cigaretter så producerar e-cigaretterna inte rök utan bara ånga. I den ångan finns det i stort sett bara vatten och nikotin – om den som använder sig av e-cigaretten väljer att ha nikotin i den. Att röka e-cigaretter, eller vejpa som det också kallas, är ett bra sätt att gå från att röka vanliga cigaretter och på så sätt också kunna ta kontroll över sitt nikotinberoende och gradvis göra sig av med det.

Tobaksbolagen satsar också på e-cigaretter

Om man har svårt att tro att e-cigaretter är bättre än vanliga cigaretter, och att de är framtiden, så är det bara att titta på hur de större tobaksbolagen beter sig idag. I stort sett alla av dem satsar nu stora delar av sin budget på att ta fram egna e-cigaretter för att kunna hålla sig kvar på marknaden. De har helt enkelt insett att det är ett måste och att det i längden inte kommer att löna sig att ignorera e-cigaretterna eller dess användare – gamla som nya.

Lämna ett svar