1 produkt

Nikotinboosters

Nikotinshot (10ml)

Nikotinshot 18mg

49.00kr

E-cigarett med nikotinshot
En av de stora fördelarna med en e-cigarett är att du själv kan bestämma hur stor mängd nikotin du vill ha. Detta ger en större flexibilitet för de som vill trappa ner eller helt sluta röka riktiga cigaretter, vilket de flesta uppskattar. Du kan alltså välja att endast vejpa en smaksatt e-juice som den är eller att också tillsätta en dos nikotin. Genom principen att du själv adderar just den mängd nikotin du vill ha, istället för att köpa färdigblandad, har du också mer möjlighet att minska dosen över tid och på så sätt trappa ner i din egen takt.
Hur funkar e-juice med nikotinshot?
En nikotinshot köper du separat, den kommer i en liknande flaska som din e-juice gör. När du vill lägga till nikotinet i din e-juice häller du helt enkelt i önskad mängd i flaskan och skakar därefter noga om. Många använder nikotinboosters för att lägga till extra nikotin till sin favoritjuice och på så sätt skapa en e-juice som är modiferad till sin personliga preferens. Om du t.ex. redan har en e-juice med nikotin kan du självklart tillsätta en nikotinshot för att då öka halten. Detta är ett perfekt sätt att skapa den ultimata e-juicen för just dig när du hittat en smak du gillar. Det har aldrig varit så enkelt att justera och själv avgöra vilken nikotinhalt som passar dig bäst som det är nu. I e-cigarettvärlden finns det massor av möjligheter och det öppnas ständigt nya dörrar. De som tidigare rökte vanliga cigaretter men nu gått över till att vejpa, har en spektakulär värld framför sig att utforska. Och det är ingen risk att sakna de gamla cigaretterna. Tack vare de nikotinshots som finns är det fullt möjligt att uppnå samma mängd nikotin och därmed samma tillfredsställelse. Testa själv!
Räkna ut nikotinstyrka
För att blanda din egen e-juice med nikotin behöver du endast två komponenter. Din smakbas, d.v.s. din e-juice och en nikotinshot. Många av smakbaserna som säljs idag har flaskor vilka lämnat särskilt utrymme för att du ska kunna addera en viss mängd nikotinbooster. Det kan du se då flaskan har plats för t.ex. 60 milliliter vätska men endast har 50 milliliter e-juice i sig. Du har alltså plats för en nikotinshot på 10 milliliter i dessa flaskor. Dessa flaskor går ibland under benämningen Shake & Vape, vilket är en tagning på det klassiska konceptet Shake & Bake. När du tillsätter nikotin i din e-juice är det klokt att först räkna ut vilken halt du önskar för att t.ex. möta behovet av samma mängd nikotin du tidigare fått i dig med vanliga cigaretter. Det enklaste är att börja med en låg halt och sedan öka ifall du känner att du behöver mer nikotin. Nikotinstyrkan räknas ut i milligram per milliliter och de vanligaste styrkorna är 3 eller 6 milligram. Vill du ha 3 milligram nikotin i en flaska med 50 milliliter e-juice ska du tillsätta en nikotinshot med en styrka på 18 milligram, av den behövs 10 milliliter. Vill du istället ha 6 milligram nikotin i 50 milliliter e-juice ska du tillsätta två stycken nikotinshots á 18 milligram och 10 milliliter styck.
Kommer smaken förändras?
I många fall är det inte endast smaken på din e-juice som kommer förändras en aning med en nikotinbooster. Det är även det riv du känner i halsen när du tar ett djupare vejp-bloss. De vejpare som är vana vid vanliga cigaretter och rökte mycket innan de gick över till e-cigaretter, vet vad detta riv innebär. Det är också just detta riv många av dem är ute efter och kan detta kan uppnås med en nikotinshot. Men då alla har olika preferenser och behov när det gäller nikotin, så är detta ett ypperligt tillfälle att prova dig fram för att se vilken som är din egen optimala nivå.
Vad du bör tänka på
Det finns en del saker som är bra att känna till innan du ger dig in i världen med nikotinshots. Först och främst bör du aldrig använda vätskan i en nikotinshot som den är. Detta är en produkt som är gjord för att blandas med en annan e-juice och det kan vara direkt livsfarligt att försöka vejpa enbart denna vätska. För att upplevelsen av din e-juice ska bli så bra som möjligt, så är det även viktigt att du blandar de två vätskorna väldigt noga. Det kan också vara bra att låta vätskan stå och dra sig ett tag innan du använder den, så att smaken får lite tid att utvecklas och träda fram bättre. Tänk på att läsa igenom instruktionerna gällande vilken mängd nikotin du bör blanda i din e-juice för att få till rätt halt. Även om du är en stor-vejpare som är van vid höga doser nikotin är det lätt att gå över gränsen och drabbas av nikotinöverdos. Det finns ofta restriktioner kring vilka mängder som är tillåtna i ditt land så se till att du är medveten om vilka regler som gäller för dig. I övrigt bör du så klart vejpa försiktigt och inte för ofta. Använd sunt förnuft helt enkelt!
Nikotinsalt
Nikotinshots med saltnikotin är en nyhet som har tagit sig in på marknaden den senaste tiden. En fördel med denna typ av nikotinshot är att saltet bidrar till att nikotinet tas upp snabbare i blodet. Denna typ av nikotinshot är skapad för att på ett så naturligt sätt som möjligt efterlikna känslan av tobak. Detta bidrar i sin tur till att smaken blir både mjukare och starkare. Utöver detta innehåller denna typ av nikotinshot samma egenskaper som en vanlig nikotinshot och kan blandas med de allra flesta e-juicer. En nikotinshot med nikotinsalt kommer likt övriga nikotinshots, oftast i en flaska på 10 milliliter och med 18 milligrams nikotinstyrka. Nikotinsaltet som finns i flaskan är utblandat i 100 % VG (vegetabilisk glycerin) och kan användas till de allra flesta modeller av e-cigaretter. Likt andra typer av nikotinshots är det en färglös och till stor del luktfri vätska. Tänk dock på att alla typer av nikotinshots är giftiga i sin rena form och du bör därför hantera dem varsamt samt hålla dem utom räckhåll för djur och barn.