Visar alla 5 resultat

Standard tank & behållare

Vaporesso SKRR-S Tank

459.00kr
Slut i lager

Standard tank & behållare

Vaporesso NRG SE Tank

399.00kr

Avancerade Tank

Vaporesso Nalu RDA

199.00kr

Vätskebehållare till e-cigaretter

Du som är van vejpare har bra koll på de beståndsdelar som e-cigaretten är uppbyggd av, men för alla nybörjare ska vi nu ta en snabb genomgång. En klassisk e-cigarett består av ett batteri, en vätskebehållare, en coil/förbrännare och ett munstycke. Alla dessa delar samarbetar så att du som användare ska kunna njuta av den e-juice du vill använda. Och här är just vätskebehållaren en väsentlig del, det är nämligen i denna tank som din e-juice förvaras och förångas från.

Olika typer av vätskebehållare

E-cigaretter kommer i en uppsjö av olika utföranden och finns i alla tänkbara storlekar och former. Vätskebehållaren ser därmed inte heller likadan ut på alla de modeller som finns på marknaden. Exempelvis finns det tankar som skiljer sig mest rent utseendemässigt- från avlånga och smala till de som är en aning större och mer robusta. I den sistnämnda varianten får du naturligtvis plats med mer e-juice, däremot kan principen och funktionen dem emellan vara mer eller mindre densamma. Självklart gör alla dessa små variationer hos tankarna att helhetsupplevelsen från en tank till en annan, kan vara väldigt annorlunda. Utöver detta finns det modeller som kan sköta förångningen av din vätska dubbelt så snabbt som andra varianter. En annan viktig aspekt som kan vara bra att känna till är att vätskebehållaren går under ett flertal namn. När du söker efter en riktigt bra modell är det därför inte ovanligt att du stöter på begrepp som clearomizer, tank och atomizer. Dessa är alla samlingsnamn för just vätskebehållare och har alla något med förvaring och förångning av e-juice att göra. Det som kan skilja dessa åt är bland annat styrkan i effekten. Denna mäts i Ohm och kan enkelt beskrivas som hur stor värme coilen ska generera.

Olika modeller: subohm- och MTL-tankar

När det talas om vätskebehållare eller tankar finns det olika varianter som ofta nämns. Dessa är bland annat subohm-tankar, MTL-tankar samt RDA- och RDTA-tankar. Vi ska nu gå in lite djupare in på vad alla dessa modeller kan erbjuda dig som vejpare efter just din preferens. Först ut är den så kallade subohm-tanken. Som tidigare nämnts, mäts styrkan i en coil med Ohm och i en subohm-tank får du rejält med kraft att njuta av då motståndet är lågt vilket ger hög effekt. Kort och gott erbjuder denna vätskebehållare dig stora och kraftiga rökmoln vid varje puff. För de vejpare som föredrar att dra riktiga lungbloss och vill använda e-cigaretten likt en traditionell cigarett, är MTL-tanken ett bra alternativ. MTL står för mouth-to-lung, vilket helt enkelt innebär att vätskebehållaren simulerar en mer traditionell upplevelse av en vanlig cigarett. Tekniken du använder vid ett "bloss" på din MTL-tank påminner om den teknik du använder vid vanlig rökning. Till skillnad från subohm-tanken som har ett mer öppet luftflöde ger MTL-tanken dig en intensiv upplevelse, där även smaken på din e-juice blir mer framträdande. Den ger även mindre ångproduktion än vad t.ex. en subohm-tank gör. Utöver detta drar en MTL-tank mindre batteri vilket innebär att du kan använda din e-cigarett under längre perioder utan att behöva ladda batteriet.

Vi har högkvalitativa vätskebehållare

Ett vanligt fenomen i e-cigarettvärlden är att många företag säljer vätskebehållare av dålig kvalitet. Detta är tankar och clearomizers som går sönder efter endast ett fåtal användningar, eller så har de defekter av olika slag redan från början. Om en vätskebehållare har defekter kan det leda till att tanken läcker eller att vätskan inte kan förångas ordentligt. Du får då inte den smakuppplevelse eller den ångproduktion som du önskar. Det är därför viktigt att du gör lite efterforskning innan du väljer att köpa en vätskebehållare och endast vänder dig till seriösa säljare, likt oss. Vi är måna om att enbart erbjuda våra kunder produkter från pålitliga tillverkare och varumärken. Hos oss på Cigoteket.se hittar du endast vätskebehållare som alla håller samma höga kvalitet. Vi har lagt ner stor möda på att enbart köpa in de bästa produkterna från välkända och pålitliga märken. Vi är alltså säkra på att dessa produkter kommer att ge dig de bästa vejp-upplevelserna möjliga. Du kommer att märka skillnaden i kvalitet när du väl testar en vätskebehållare från vårt sortiment. Utöver en mängd olika tankar hittar du även massor av andra tillbehör och e-juicer i vårt utbud. Skulle du ha några frågor är du alltid varmt välkommen att kontakta oss!

RDA- och RDTA-tankar

När du använder en vätskebehållare som kallas för RDA (Rebuildable Dripping Atomizer), kommer du att droppa ner din e-juice direkt ner på coilen/förbrännaren som du själv förberett, "wickat", med bomull. Detta innebär att du som vejpare får en mer intensiv smak av juicen och hela upplevelsen förhöjs. Många användare är också förtjusta i att ångan upplevs något varmare än i andra sorters tankar. I flera modeller av RDA-tanken kan även luftflödet justeras efter din preferens. Allt som allt är det en tank som är skapad för att ge dig en så optimal smakupplevelse av din e-juice som möjligt. En nackdel med denna variant av tank är att du väldigt ofta måste fylla på e-juice för att få till den rätta smaken och inte heller låta bomullen bli torr. En RDTA-tank (Rebuildable Dripping Tank Atomizer) påminner en hel del om RDA-tanken. Själva uppbyggnaden för båda dessa vätskebehållare är väldigt lika men i stället för att du droppar din e-juice direkt på förbrännaren, eller coilen, har du en tank som samlar upp vätskan. Här leds vätskan till förbrännaren via bomullen vilken du, precis som i en RDA, också förbereder, eller wickar, själv. Med denna modell får du oftast inte en lika intensiv smakupplevelse som med RDA-modellen. Men å andra sidan behöver du inte fylla på en RDTA-tank lika ofta och risken för läckage av e-juice är mycket mindre för denna modell än med en RDA.

Ta hand om din vätskebehållare

Vätskebehållare och e-cigaretter i sig är förbrukningsvaror- de kommer inte att hålla för evigt. Då och då kommer du att behöva byta ut de olika delarna eller helt enkelt köpa en ny e-cigarett. Det går dock att förlänga livslängden på din enhet genom att ta hand om den på bästa sätt. Det är viktigt att komma ihåg att t.ex. rengöra tanken med jämna mellanrum. Det är då viktigt att du endast spolar och rengör behållaren med varmt vatten. Undvik att använda tvål eller diskmedel då dessa ämnen är farliga att förtära!
Det kan också smaka en aning bränt när du använder e-cigaretten om din vätskebehållare är smutsig.
Om du inte rengjort din tank på ett tag kommer du snart att se intorkad e-juice på insidan. Dessa flagor av e-juice (som kan liknas vid kalk som sätter sig i en vattenkokare) kan inte avdunsta av sig självt vid användning, utan du måste ta bort dem manuellt. Ju mer intorkade rester desto större är risken att din enhet slutar att ge dig samma härliga upplevelse som du fick från början.