Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.


Elektroniska moddar till e-cigarett

Om du tycker att det skulle vara kul att bygga och sätta ihop din egen e-cigarett så är det bra att ha koll på moddar. En mod är delen av e-cigaretten du håller i vid användning, och det är även här dina batterier finns. På många sätt kan den anses vara huvuddelen då själva aktiveringsknappen också sitter här, och utan modden kan en e-cigarett inte fungera. Moddar kommer i flera olika varianter och modeller, det finns bland annat både elektroniska och mekaniska moddar. Här ska vi gå djupare in på elektroniska moddar.

Hur fungerar en elektronisk modd?

I många fall går det faktiskt att dela in moddar till e-cigaretter i tre olika kategorier- elektroniska moddar, mekaniska moddar samt boxmoddar. Elektroniska moddar kategoriseras utifrån att de har en inbyggd elektronisk beståndsdel som låter dig finjustera de inställningar du vill vejpa med. Du kan med hjälp av denna komponent ändra både watt- och voltantalet hos din e-cigarett efter eget tycke. Då elektroniska moddar också stänger av sig själva automatiskt ifall en kortslutning uppstår, är de det säkraste alternativet på marknaden.

Med en elektronisk mod kan du oftast välja mellan två typer av sätt att förvara din e-juice. Vissa modeller har en vätskebehållare, eller tank, medan andra vätskebehållare, RDA, fungerar genom att du manuellt droppar e-juicen direkt ner på brännaren/coilen. Oavsett vilken typ av vätskebehållare du väljer så är det viktigt att känna till vilket motstånd din brännare eller coil har, och att din mod också kan komma upp i den kraft som behövs för bästa upplevelse. Om den mod du använder inte har kraft nog att värma upp dina coils ordentligt kommer helhetsupplevelsen att försämras rejält. Fråga oss gärna om du är osäker!

Varför elektroniska moddar?

Som tidigare nämnts ger en elektronisk mod dig möjligheten att själv höja och sänka strömstyrkan med hjälp av knapptryck. På så sätt kan du enkelt finjustera upplevelsen tills du finner den som är perfekt för just dig. Denna mod känner dessutom av motståndet hos förbrännaren och du slipper därmed tänka på vilket voltantal du ska ha. Detta hjälper dig så klart att spara en massa tid och passar perfekt för både nybörjarvejparen, likväl för den lite mer vana vejparen som vill slippa extrajobbet!

En elektronisk mod är dessutom den säkraste modellen på marknaden, eftersom den är utrustad med skyddsfunktioner och säkerhetsanordningar. Detta inger trygghet hos vejpare som kan vara lite skeptiska gentemot e-cigaretter och framför allt kring hur de är uppbyggda. I flera av dessa olika varianter moddar används kraftiga batterier, men det finns även en funktion som begränsar hur högt eller lågt motståndet som används till varje modell kan vara. Är moddens wattantal högt behöver Ohm-talet vara lägre för att balansera de två faktorerna, och även vice versa. Flera elektroniska moddar har även större batterikapacitet och vissa modeller har inbyggt batteri.

Skillnader gentemot mekaniska moddar

Elektroniska och mekaniska moddar är mycket lika varandra till utseendet och till formen då båda ofta är formade kvadratiskt, rektangulärt eller i runda tubmodeller. Men där tar de flesta likheterna slut. Den mekaniska modden är i korta drag en enklare och mindre komplicerad modell. Den största skillnaden kan du räkna ut redan på namnen- den mekaniska modden består inte av en elektronisk enhet.

När det kommer till säkerhetsfaktorn är dock en elektronisk mod att föredra. Det är bra att tänka över alla faktorer innan du bestämmer dig för vilken mod som passar bäst för dig. Det är då bra att veta att en mekanisk mod inte kommer stänga av sig själv om en eventuell kortslutning skulle ske. Det kan därför finnas en större risk för brand om du är glömsk av dig och inte stänger av din e-cigarett i tid. Det är dock många timmar som ska passera innan detta kan hända.

Lätt att läsa av

En elektronisk mod är ofta utrustad med en LED-skärm som ger dig möjlighet att när som helst läsa av bland annat hur mycket batteri du har kvar. Hos de flesta modeller är det också möjligt att se vilken wattstyrka eller vilken temperatur du har ställt in. Vissa elektroniska moddar kan även räkna hur många puffar du tar, kontrollera skärmens ljusstyrka och mycket mer. Det är med andra ord en smart mod som passar de vejpare som gillar att ha kontroll. Sanningen är den att de flesta moddar på marknaden i dag är just elektroniska moddar. Detta eftersom de har smarta komponenter som tillåter användaren att anpassa upplevelsen till just sin preferens, vare sig det är subohmvejping eller temperaturkontrollerad vejping. En elektronisk mod läser av din förstärkningsresistans så att du kan bestämma vilken effektutgång du vill använda. Dessutom kommer många av de elektroniska moddarna acceptera framtida ny teknik för temperaturkontroll. Det innebär att du kan ladda ner de uppdateringarna till din befintliga mod och du slipper köpa en ny.

Du hittar elektroniska moddar hos oss

På Cigoteket.se har vi samlat det mesta du kan tänkas behöva när det kommer till din e-cigarett. Vi har sett till att utrusta vårt sortiment med allt från moddar och batterier, till andra komponenter du kommer ha användning för. Här hittar nybörjaren de kompletta kit som är bra att starta med och den vana vejparen kan fynda saker som kommer förenkla vardagen rejält. Ta en titt och tveka inte på att höra av dig till oss om du söker efter något särskilt - vi hjälper gärna till!

När det kommer till just moddar har vi flera högkvalitativa modeller i olika utföranden och från olika tillverkare. Här hittar du moddar som är perfekta för dig som är på språng i litet format. Vi har också andra varianter som är skapade särskilt för att kunna ge dig de bästa och mest kraftfulla rökmolnen du tidigare bara drömt om. Du hittar elektroniska och mekaniska moddar i högsta kvalitet vilka kan göra alla vejpare mer än nöjda. Kika in på vårt sortiment för att ta reda på om du skulle föredra en mekanisk eller elektronisk mod.