Displayen på min e-cigarett säger ”check atomizer”. Vad betyder det?

Batteridelen på din e-cigarett har ingen kontakt med tanken eller med brännaren som sitter i tanken.

Steg 1: Kontrollera att tanken är ordentligt åtskruvad. Tanken ska inte vara lös men inte heller skruvas på med våld. Om detta inte hjälper se steg 2.

Steg 2: Öppna tanken och se till att brännaren är åtskruvad ordentligt. Om detta inte hjälper se steg 3.

Steg 3: Testa med en annan brännare i din tank. Din brännare kan ha blivit förbrukad.

Varför säljs inte stora flaskor med nikotin längre?

När TPD-lagen gick igenom i årsskiftet 2017-2018 så innebar detta att flaskor med mer än 10ml juice inte får säljas med nikotin i, det du kan göra är att köpa nikotin bredvid och blanda själv.
50 ml juice och en 10ml nikotinshot motsvarar 3mg nikotin.
50 ml juice och två stycken 10ml nikotinshot motsvarar 6mg nikotin.

Hur länge håller en förbrännare/coil?

I genomsnitt säger man att en coil håller i 1-4 veckor. Det som påverkar hållbarheten är vilka vätskor man använder samt hur mycket man använder enheten. I regel är det bästa sättet att veta när det är dags att byta förbrännare/coil är genom att det på smaken, när det börjar smaka lite bränt så är det dags att byta.

Varför smakar min e-cigarett bränt?

Din brännare (coil) är förbrukad och måste bytas ut. Byt också ut vätska i tanken samt rengör med vatten för att få bort eventuell bränd smak som har satt sig i e-juicen.

Hur får jag min brännare att hålla längre?

Droppa din e-juice på brännaren/hålen som suger åt sig juice innan användning så att bomullen i brännaren dränks ordentligt.
Alternativt kan du fylla på tanken och låta den stå i 20 minuter innan användning.

Undvik jättelånga bloss. Brännaren måste få tid på sig att suga åt sig e-juice. Undvik intryckning av knappen innan du börjar inhalera. Alltså tryck in knappen i exakt samma ögonblick när du inhalerar.

Vilken e-cigarett ska jag välja och vad är det för skillnad på alla modeller?

Man brukar säga att det finns två typer av e-cigaretter. Mun till lunga eller Direkt till lunga. Den första varianten använder man sig av samma teknik som med en stinkpinne. Den andra varianten funkar mer som en inhalator. Man drar alltså ner till lungorna direkt. Den sistnämnda ger betydligt mer ånga och är oftast större.

Navigera till Startkit och därefter Nybörjare. Tänk på att en del av våra kit kräver att man köper separata batterier. I regel är dessa kit högpresterande. Är du ute efter något smidigt och diskret som ska hjälpa dig att sluta röka så klarar du dig utan kit som kräver separata batterier.

Vart finns Cigotekets butiker?

Cigoteket har butiker runt om i Sverige, du kan hitta en butik med öppetider här

Vilka betalmetoder använder ni?

Hos oss kan du betala med följande alternativ:

  • Visa och master card
  • Klarna
  • Faktura
  • Swish
Har ni åldersgräns?

Vi har strikt 18 årsgräns på samtliga produkter hos oss

Vad är leveranstiden?

Leveransen står Postnord men normalt så tar det 2-5 arbetsdagar att leverera produkter hem till dig.

Varför är vissa vätskor märkta med ”70%VG/30%PG” medan vissa är märkta med ”50%VG/50%PG”?

VG (Vegetabilisk Glycerin) står för det fylliga eller tröga i vätskan. Ju mer VG desto mer tjockflytande är vätskan. PG (propylenglykol) blir då motsatsen till VG. PG ger dessutom rivet i halsen tillsammans med nikotin. Ju mer PG desto mer river det i halsen.

Vilken vätska passar till min e-cigarett?

Har du en e-cigarett som är pennliknande/liten ska du hålla dig till juicer som har blandningen 50/50. Tjockare vätska kan också funka men tänk på att din brännare kan få kortare livstid samt att den behöver längre återhämtning mellan blossen så att din brännare
hinner suga åt sig ny vätska. Tjockare vätska kommer i regel nikotinfri vilket gör att det blir svårare att komma upp i högre nikotinhalter med nikotinshots.

Har du en e-cigarett som är lite tjockare/större och ger mycket ånga så ska du hålla dig till vätskor som är mer trögflytande. Med andra ord är 70%VG/30%PG eller MAX VG att rekommendera. 50/50 vätska bör undvikas då den kan ge ordentligt med riv i halsen i en maskin som är högpresterande. 50/50 vätska kan också orsaka läckage.

Min e-cigarett går inte att ladda via USB-kabeln längre. Vad gör jag?

Testa att använda en annan USB-kabel och en annan adapter. En laddare är förbrukningsvara med varierad livstid.

Var varsam när du ansluter USB-kabelnn till din e-cigarett. En trasig laddport kan göra din e-cigarett obrukbar.

Hur mycket nikotin är det i dom stora 50ml flaskorna?

Alla stora flaskor kommer helt utan nikotin. Vill man däremot ha med nikotin köper man till nikotin på sidan av. Där med kan du bestämma själv vilken styrka man vill ha.

Är dom dyrare e-cigaretterna bättre än de billigare?

Detta är helt och hållet en individuell preferens, alla våra produker fyller samma funktion när det gäller att få i sig nikotin, vill man ha något diskret som efterliknar en ciggaret så rekommenderas de mindre som oftas beteknas som MTL(mouth to lung) som ofast används med högre nikotinstyrka.

Alternativt om man vill ha något som är mer åt vattenpipshållet, så kallad DTL(direct to lung) där lägre nikotin används men kompenserar med att man får en mycket högre ångproduktion, och därav kräver lite kraftigare maskin.

Min mod visar battery low när jag försöker använda den, Varför ?

Detta beror på att ett fullt laddat batteri(18650) har 4.2v(volt) i sig, ju mer batteriet används ju mindre volt finns det kvar.
detta är en säkerhetsfunktion för att unvika att batteriet överbelastas, så om du exempel vejpar på 65w så finns det inte tillräkligt med volt för att få ut den styrkan. du kan sänka ner watten så att batteriet använder lägre volt eller ladda upp det igen.

Batterimätaren är där för att ge en ide av hur mycket ström det finns kvar.

Det rekommenderas starkt att köpa en batteriladdare och ett extra batteri, på så sett har man alltid ett batteri i modden, och en i laddaren.

Bör man rengöra sin tank?

Det rekommenderas stark att rengöra sin tank för att hålla den ren och fräsh, passa på när det är dax för ett coilbyte och skölj hela tanken, utan brännare/coil i endast vatten(undvik rengöringsmedel).
Låt tanken torka ordentligt och återgå till coilbytet.

Håll brännaren/coilen noga så att inga o-ringar lossnar och förloras i brunnen. Om du har en så kallad ”all in one” produkt, såsom Joytech AiO eller Aspire PockeX så kan du använda dig av en blöt trasa för att torka rent på insidan av tank delen, detta för att undvika vatten att rinna in i batteri delen.

Hur förhindrar jag läckage på min ecigg på bästa sätt?

95% av fallen när vi får in läckande tanks så fixas det snabbt och smidigt med två lösningar.

1. det är väldigt viktigt att coilen skruvas in i bottendelen av tanken och inte i toppen, dra gärna åt coilen så den sitter bra, undvik verktyg. (gäller ej tanks där coilen endast kan fästas i toppen, så som AiO)

2. kontrollera att ”o-ringar” inte lossnat, vanligast i påfyllningsluckan/topdelen av tanken.

I ytterst få fall kan det också bero på ett måndagsexemplar av coil, om problemet kvarstår efter byte av coil så rekommenderas att kontakta butiken.

Varför har nikotinet blivit ungefär dubbelt så dyrt ?

Anledningen till detta är att den 1:a Juli 2018 infördes det en punktskatt på nikotin till exempelvis e-juice i Sverige

Jag har fått en reva på batteriet, är det säkert att använda ?

Nej om du har fått en reva i wrappen på ditt batteri så bör du wrappa om dvs byta ut omslaget runt batteriet eller köpa nya batterier.

Kan jag ladda min e-cigg med kabel ?

Har du en e-cigg med inbyggt batteri så ja. Har du en e-cigg med 1 externt batteri så kan du göra det men rekommenderas ändå att använda en separat laddare. Har du en e-cigg med 2 eller fler batteri så ska du absolut helst ladda dina batterier i en extern laddare. Fördelen med extern laddare är att dina batterier och din e-cigg håller längre.

Plasten på mina batterier har gått sönder. Trasiga batterier, är det farligt?

Ja! Det kan vara farligt om du råkar kortsluta dom av misstag, då kan det hända att dom börjar läcka eller i värsta fall explodera. Vi rekommenderar ALLTID att byta ut plasten på batterierna.

Som tur är så säljer vi: Wraps till 18650 batterier.