Ring oss: 08-82 22 22
Framtiden för ecigaretter

Framtiden för ecigaretter

Snart har ett kvartal gått oss förbi av 2016.

Blickar man tillbaka ett år så ser man dels hur utvecklingen av produkter och vätskor har nästintill exploderat. Fantastiskt roligt att se må vi säga. Framförallt är det än roligare att se fler svenska juicemakare titta fram.

Sverige har sakta men säkert satt sitt avtryck på smakernas egna karta. Vi ser fram emot att se än fler företag titta fram under 2016.

Men med historien i blicken så ser vi också ett stort mörker för användare, butiker och tillverkare. Som dom flesta har hört eller sett så var det ett företag i Malmö som blev ålagt ett så kallat saluförbud av Läkemedelsverket. Orsaken var att Läkemedelsverket ansåg att vätskor innehållande nikotin var läkemedel. Nu vet vi vad ni tänker. Ja det är absurt att ens påstå detta. Men Läkemedelsverket stod på sig och Malmöföretaget tog det till domstol.

Tyvärr så blev utslaget från Förvaltningsdomstolen inte till fördel för Malmöföretaget. Förvaltningsdomstolen ansåg som Läkemedelsverket, att nikotinvätskor var läkemedel. Katastrofen var i hasorna kan man milt uttrycka det. Man gav sig inte utan överklagade återigen. Denna gången till Kammarrätten.

Sveriges e-cigarettcommunity hade inte särskilt höga förhoppningar om att Kammarrätten skulle ändra utslaget. Men självklart så höll man tummarna. Tyvärr blev farhågorna till sanning. Kammarrätten tog samma väg som Förvaltningsdomstolen hade tagit. Nämligen att vätskor innehållande nikotin skulle klassas som läkemedel.

Nu slet vårt community sitt hår i ren frustration. Varför vill Läkemedelsverket förstöra våra liv!?

Efter mycket funderingar och övervägningar så valde man att överklaga en sista gång. Denna gång till Högsta Förvaltningsdomstolen. Men chansen att få ett prövningstillstånd där är lika med en lottovinst. Inte särskilt hög.

Men dra på trissor!

Högsta Förvaltningsdomstolen meddelar prövningstillstånd och även en så kallad inhibition. Det innebär att tidigare domar inte är tillämpbara och därmed är det lagligt att sälja vätskor innehållande nikotin. Sveriges community drog en lättnadens suck.

Året 2016 har precis börjat och Sveriges community håller alla tummar dom kan.

Som en blixt från klar himmel så kommer domen från Högsta Förvaltningsdomstolen.

DOM RIVER UPP DOM TVÅ TIDIGARE DOMARNA!!

En enig förvaltningsdomstol går alltså emot förvaltningsdomstol och kammarrätt. Man har lusläst Svea Rikes lagbok och även tittat på hur andra länder inom EU har resonerat. Kontentan var att vätskor innehållande nikotin inte skall klassas som läkemedel utan som njutningsmedel.

Ja att påstå att communityt slog en frivolt bakåt är en mild beskrivning. Som är viral löpeld spreds sig nyheten i alla sociala medier man kan tänka sig. Massmedia var inte sena med att meddela nyheten heller. Underbart!! tilltron till Sveriges rättssystem har återställts efter tidigare motgångar.

Sveriges butiker och tillverkare fick upp ångan och nu ser vi med stolthet hur branschen blommar ut som en grön äng i solens sken.

Om man skall beröra framtiden lite grann kanske?

Orkar ni med lite till kära läsare?

Hämta era e-cigaretter, sparka av skorna och sätt er tillrätta. Det är inte mycket kvar på detta inlägg. Vi återkommer i nästa med andra ämnen.

Så, framtiden då.

Ja framtiden är svår att sia om. Men det vi kan säga är att framtiden är ljus.

Dag för dag så lämnar människor tobakens djupa träsk och kliver in i e-cigaretternas fantastiska värld. Det är inte för inte som England tidigare har kommit fram till att just e-cigaretter är det mest effektiva hjälpmedlet som finns på marknaden för att bli kvitt tobaken.

Så, vi sa ju att det inte var så mycket kvar 🙂

Tills vi hörs igen, puffa lugnt!!

Mvh Cigoteket

CIgoteket.se är en av marknadens ledande leverantör inom el cigaretter, hitta alla våra produkter samt kontaktuppgifter på www.cigoteket.se.
Har du frågor gällande våra produkter eller service? tveka inte att höra av dig direkt till oss på 08-82 22 22 eller via e-post: support@cigoteket.se

Related Posts

2 Responses to “Framtiden för ecigaretter”

  1. Pingback: Jag röker inte. Jag vejpar - Vejp / ecigg är här för att stanna

  2. Pingback: Vad i hela världen gör de med vår underbara livräddande hobby?

Leave a Reply